Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

Συνάδελφοι/σσες, 

Την Πέμπτη 12-7-2012 έγινε η 1η συνεδρίαση για την εκλογή Προεδρείου στην Αττική. 

Εμείς ως παράταξη, πριν την συνεδρίαση, επιδιώξαμε συνάντηση για συνεργασία με ΟΛΕΣ τις παρατάξεις, βασισμένη σ’ ένα μίνιμουμ πρόγραμμα δράσης, χωρίς να αποκλείσουμε καμία. Το πιστεύω μας είναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, δεν περισσεύει κανένας. 

Η ΔΑΚ αποδέχθηκε την πρότασή μας. 

Κατά τη συνεδρίαση, η Συσπείρωση (2 έδρες), κατέθεσε γραπτές θέσεις και απόψεις για την συγκρότηση του Προεδρείου, με εν τέλει συμπέρασμα «Αριστερό Προεδρείο». Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε κατά την συνεδρίαση και η πρόταση της Αγωνιστικής Συνεργασίας (3 έδρες). 

Σε ερώτησή μας, πως προσδιορίζεται κατά την άποψή τους το «αριστερό προεδρείο», δηλαδή με βάση τις θέσεις κάθε παράταξης ή με βάση τις «ταμπέλες» που βάζουν ορισμένοι στις παρατάξεις, η απάντηση ήταν ότι «αριστερό προεδρείο» ορίζεται κατ’ εκείνους, οι 3 παρατάξεις της αριστεράς (ΑΓ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ) αποκλείοντας την ΕΔΑΚ και την ΔΑΚ μηχανικών. 

Ρωτήσαμε τότε, γιατί αποκλειόμαστε όταν είναι σαφές, ότι όλες οι θέσεις μας έχουν αριστερό προσανατολισμό, ακούσαμε ως απάντηση το αδιανόητο

Η ΑΓ. ΣYNΕΡΓΑΣΙΑ θέλει πρώτα να μας εξετάσει-δοκιμάσει-αξιολογήσει, γιατί είμαστε, είπαν, «θολό τοπίο». Και αν δηλαδή αποτύχουμε στις «εξετάσεις» ή στην «αξιολόγησή τους», τι θα κάνει η ΑΓ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ; 

Θα μας βγάλει στην «εφεδρεία» ή θα μας «απολύσει» ; 

Η παράταξή μας, δεν δέχεται αξιολόγηση ούτε απολογείται στην ΑΓ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Εμείς έχουμε αξιολογηθεί από τους συναδέλφους μηχανικούς, που μας εκλέγουν 27 χρόνια τώρα και μόνο σ’ αυτούς απολογούμαστε. Στο Διοικητικό Συμβούλιο είμαστε όλοι ικανοί και όλοι ισότιμοι μεταξύ μας, όλων των παρατάξεων, ανεξαρτήτως εδρών. 

Οι θέσεις και προτάσεις μας είναι γνωστές και κατατεθειμένες. Ας μας πουν όμως τεκμηριωμένα, που διαφωνούν. Αν διαφωνούν κάπου τότε αυτοαναιρούνται, καθώς έχουν γίνει και δικές τους θέσεις οι περισσότερες. 

Και επειδή, καλό είναι να μην ξεχνάμε το πολύ πρόσφατο παρελθόν, θυμίζουμε στους συναδέλφους, ότι έχουμε «περάσει» με τόσο μεγάλη επιτυχία τις εξετάσεις την προηγούμενη διετία, που η ΑΓ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ «ερωτεύτηκε» τον Πρόεδρο της Αττικής, που προερχόταν από τη δική μας παράταξη και τον ενέταξε στο δικό της ψηφοδέλτιο. 

Εμείς, καταλήγοντας, δηλώνουμε : Θέλουν «αριστερό Προεδρείο» ; Να το κάνουν…… 

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε κανέναν αποκλεισμό, ούτε θα ανεχθούμε να αμφισβητηθεί η ιστορία μας, οι αγώνες μας, οι εδώ και 27 χρόνια πετυχημένες πολιτικές μας θέσεις και πρακτικές. 

Εμείς πάντα αγωνιζόμασταν για τον «ανώνυμο» μηχανικό και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε. Αγωνιζόμασταν και θα αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα του τόπου και του κλάδου. Ευχόμαστε για το καλό του κλάδου και των συναδέλφων, να μην έχουμε γρήγορα αποκαλύψεις από την πλευρά τους…… 

Είναι γνωστό σ’ όλους, ότι σε κάθε παράταξη υπάρχουν καλοί και κακοί. Όπως επίσης είναι γνωστό, ότι υπάρχουν, «δεξιοί» με αριστερή σκέψη και αριστεροί με «δεξιά» τσέπη. 

Τέλος, σε πολιτικό επίπεδο, χρειάζεται προσδιορισμός των αιτίων της κρίσης, γιατί το Μνημόνιο δεν είναι η αιτία αλλά το αποτέλεσμα της κρίσης. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι πρώτα από όλα Πολιτική. 

Θέλουμε συγκεκριμένες τοποθετήσεις χωρίς γενικολογίες και συνθηματολογίες……. 

Οι συνάδελφοι μηχανικοί, περιμένουν και θέλουν να ακούσουν τη γλώσσα της καρδιάς, όχι την πεπαλαιωμένη και αναχρονιστική, ξύλινη γλώσσα……. 

13-7-2012

1 σχόλιο:

  1. ωραιοι "αριστεροι" !! όποτε μας συμφέρει κόκκινη γραμμη το μνημόνιο άλλοτε η αριστεροσύνη κι άλλοτε ποιος ξερει τι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή