Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ» ΤΗΣ ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ !!!

Συνάδελφοι/σσες,
 
Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεών μας, σας ενημερώνουμε για τα νεότερα:

Μετά από συμφωνία τριών Παρατάξεων την 24-9-2012 συγκροτήθηκε το «Αριστερό Προεδρείο» της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής.

Με μεγάλη καθυστέρηση (κυρίως με ευθύνη της Αγωνιστικής Συνεργασίας) και αλλεπάλληλες αποτυχημένες συνεδριάσεις, για τη συγκρότηση «αριστερού προεδρείου» από τις παρατάξεις της Αγ. Συνεργασίας (ΣΥΡΙΖΑ) και της Συσπείρωσης (Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά), επιτέλους βρήκαν την «φόρμουλα» να συγκροτήσουν το περίφημο «αριστερό προεδρείο». Αναρωτιέστε πως; Συμμάχησαν με την Δ.Α.Κ..Μη. (Ν.Δ.) η οποία ως «αριστερή παράταξη» κάλυψε τις προϋποθέσεις που έθεταν οι άλλες δύο παρατάξεις Αγ. Συνεργασία & Συσπείρωση για αριστερό Προεδρείο !!!

Ø Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Πελεκάνος Σωτήρης από την Αγ. Συνεργασία με 7 ΝΑΙ (3 Αγ. Συνεργασία + 2 Συσπείρωση + 2 Δ.Α.Κ.Μη & 4 ΟΧΙ (3 ΕΔΑΚ + 1 Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα).

Ø Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Τραπεζιώτης Δημήτρης (ΔΑΚΜη) με 5 ΝΑΙ (3 Αγ. Συνεργασία + 2 ΔΑΚΜη), 4 ΟΧΙ (3 ΕΔΑΚ + 1 Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα) & 2 ΑΠΟΧΕΣ ( Συσπείρωση, η οποία «διευκόλυνε» με την αποχή της την εκλογή του, καθώς απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων). Εάν συμμετείχαν στην ψηφοφορία θα έπρεπε είτε να ψηφίσουν τη ΔΑΚΜη για να εκλεγεί, είτε να κάνουν αποχή, αφού ψηφίζοντας λευκό ή κατά, ο εκλεκτός της παρέας Δημήτρης Τραπεζιώτης δεν θα εκλεγόταν. (5 στους 11).

Ø Γεν. Γραμματέας εκλέχθηκε ο Κλεφτοδήμος Δημήτρης (Συσπείρωση) με 5 ψήφους (3 Αγ. Συνεργασία + 2 Συσπείρωση), έναντι 3 ψήφων του υποψηφίου της ΕΔΑΚ, Αλευρά Ηλία (3 ΕΔΑΚ), 1 λευκό (ΔΑΚΜη) & 2 αποχές (1 ΔΑΚΜη + 1 Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα). Δηλαδή εκλέχθηκε Γεν. Γραμματέας τόσο με την ανοχή-διευκόλυνση της ΔΑΚΜη όσο και της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας! (περιμένουν άραγε εισροή ψήφων από την Συσπείρωση;)

Συμπέρασμα :

Το αριστερό Προεδρείο ήταν μία φάρσα.

Ένα «ευφυολόγημα» των παρατάξεων της Αγ. Συνεργασίας και της Συσπείρωσης για να αποκλείσουν την ΕΔΑΚ από το Προεδρείο και τη θέση του Γεν. Γραμματέα που δικαιούται, αλλά και για να μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, δηλαδή την αγαστή συνεργασία με την ΔΑΚΜη.

Φανταστείτε ότι ο επικεφαλής της Αγ. Συνεργασίας (ρεύματος Λαφαζάνη) και η παράταξή του προτίμησαν «αριστερή» συνεργασία με την ΔΑΚΜη (τον επικεφαλή φιλοκυβερνητικό) και όχι με την ανεξάρτητη ΕΔΑΚ, που αγωνίστηκε μέχρι τέλους για ενωτικό Προεδρείο όλων των Παρατάξεων (πρόταση που είχε δεχθεί και η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα), παραχωρώντας τη θέση του Προέδρου στην Αγ. Συνεργασία, ως πρώτη δύναμη αν και με τις ίδιες έδρες και με μικρή διαφορά ψήφων, διεκδικώντας τη δεύτερη σε ιεράρχηση θέση του Γεν. Γραμματέα.

Συνάδελφοι/σσες,

τα συμπεράσματα από τις παραπάνω ψηφοφορίες βγαίνουν αβίαστα από τον κάθε καλοπροαίρετο.

Και άντε να δεχτούμε ότι η παράταξη της Αγ. Συνεργασίας έχει και στο παρελθόν δείξει τον χαρακτήρα της (ενδιαφέρεται μόνο για τις καρέκλες). Αλλά και η Συσπείρωση; Γίνεται αριστερό Προεδρείο με «φιλοκυβερνητικό» συνδικαλιστή, ο οποίος όταν χρειάστηκε να διεκδικήσει με άλλους συναδέλφους τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης μας σε Γεν. Γραμματέα Υπουργείου την «έκανε με ελαφρά πηδηματάκια έξω από το γραφείο του»; Συμφωνούν άραγε οι ψηφοφόροι της Αγ. Συνεργασίας & της Συσπείρωσης στην συνεργασία με τη δεξιά και τον συγκεκριμένο Αντιπρόεδρο;

Συνάδελφοι, είμαστε η μόνη Ενωτική, Δημοκρατική & Ανεξάρτητη παράταξη. Μας εκλέξατε 2ους με 3 έδρες (όσες και η Αγ. Συνεργασία) και παρά τον συνδικαλιστικά απαράδεκτο αποκλεισμό μας από το Προεδρείο, εμείς δηλώνουμε παρόντες.

Παρόντες στο Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Παρόντες στους Αγώνες & τις Διεκδικήσεις.

Παρόντες παντού !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου